Модни оферти всеки ден

Полезни съвети при покупка на куфар

Полезни съвети при покупка на куфар

Полезни съвети при покупка на куфар

Съвсем скоро отново ви предстои да тръгнете на път и искате да намерите подходящ куфар, който да ви осигури допълнителен комфорт. Куфарът е важна част от всяко пътешествие. За да можете спокойно да започнете да подреждате в него дрехите и принадлежностите за своето пътуване, той трябва да бъде правилно подбран. Тогава възникват въпроси, като този: как да избера подходящия куфар?

Има голям брой варианти, според различните нужди на вашето пътешествие. Делово ли ще бъде то или просто за забавление?

Първото важно нещо, на което трябва да се спрете, е размерът на куфара, като трябва да си отговорите на това колко дълго ще продължи вашето пътуване.

После трябва да разберете от какъв материал е куфарът. Най-често срещани и ползвани са текстилният куфар и пластмасов: полипропилен (PP), поликарбонат (PC) и ABS. Полипропиленовите т. нар. „твърди куфари“ са много по-устойчиви. Те могат да бъдат счупени или повредени много по-трудно и по-добре предпазват багажа от повреди. Куфарите от удароустойчива пластмаса ABS са по-евтин вариант, но пък са неудобни и тежки за пренасяне. Поликарбонатните (PC) куфари са издръжливи и здрави като материал, но по-тежки от останалите, а и по-лесно се надраскват. Меките куфари, събират повече багаж, но не притежават здравината на „твърдите куфари“.

Често хората пътуват, носейки лаптопите със себе си. За тази цел изберете модел, който включва специално отделение, в което можете да пренасяте своя лаптоп.

Има куфари с две и четири колелца, като пластмасовите колела са по-издръжливи от гумените. Куфарите с две колела са по-предпочитаният и добър вариант.

Препоръчително е да ползвате куфар, който може да се заключва с шифър или катинар.

  , , , , ,